Заматена слика, блур

Заматеност на сликата што може да настане како последица на техничка неисправност, проблеми со софтверот или со наменско користење специјален видеоефект со цел да се добие определен, најчесто уметнички, приказ или да се замати нечие лице со цел да не се препознае.

Албански

Imazh i turbullt

Англиски

Blur