Режисер

Лице што ја надгледува и ја координира монтажата на продукцијата (филм, театарска претстава, опера итн.). Функцијата на режисерот е да обезбеди квалитет и комплетност на продукцијата и да ги води останатите креативни учесници во проектот во остварување на нивната уметничка визија.

Албански

Regjisor

Англиски

director