Редит

Редит е социјална мрежа и форум за вести каде содржината е модерирана и промовирана од членовите преку гласање. Името е игра на зборовите од англиската фраза “I read it”. Регистрацијата на членовите на Редит е бесплатна. Една од најпосетуваните социјални мрежи на интернет со широк дијапазон на теми.

Албански

Redit

Англиски

Reddit