Извртување, спинување

Пристрасно прикажување на одредена ситуација или настан со употреба на низа методи и техники со цел да се создадат илузии или искривена реалност. Во односите со јавноста, терминот „спин“ има пејоративно значење и често е синоним за пропаганда. в. спин-доктор.

Албански

Shtrembërim, spinim

Англиски

spin