Чет џи-пи-ти

е бесплатен (со ограничувања) ВИ-систем. Еден од првите и најпознатите од ваков вид Gemini (Google) ВИ-систем на Гугл. Се најавува дека сè повеќе ќе се имплементира во Андроид ОС. Copilot (Microsoft) ВИ-систем на Мајкрософт. Се најавува дека сè повеќе ќе се имплементира во оперативните системи на Мајкрософт.

Англиски

ChatGPT