Преплавување

Преоптоварување на медиумскиот простор со владина пропаганда, за да се одвлече вниманието на јавноста од важни теми коишто не се во нејзина корист.

Албански

Vërshim

Англиски

flooding

За повеќе види:

W. Lance Bennett and Steven Livingston (Ed.) The Disinformation Age, Cambridge University Press